Velkommen hos www.TAXAFINN.dk

    L O P P E S I D E N

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Der er generelt 4 slags loppetorv og kræmmermarkeder: Dem der ligger indendørs og er åbne hver weekend hele året igennem, dem der ligger udendørs og er åbne hele sommerhalvåret, de loppemarkeder som enten har åbent en gang hver forår og efterår og endeligt de enkeltstående vejloppemarkeder.

Før i tiden elskede jeg at søndag efter søndag besøge diverse små loppemarkeder på byens ellers om søndagen tomme parkeringspladser og lignende steder. Men efterhånden gider jeg ikke rigtigt mere, for den rigtige stemning og kræmmerånd er efterhånden død, og tilbage er kun en masse små forretningsdrivende som kun står der for at tjene penge. Og det påvirker både priser og atmosfære.

Der er ingen tvivl om, at der hvor der trods alt stadig er noget at komme efter er på de små vejloppemarkeder samt spejdernes, idrætsforeningers og Lions loppemarkeder i de forskellige skoler og haller gennem sommeren. Disse markeder kan man kun finde ved at holde øje med småannoncer i lokalaviserne og plakater på byens lygtepæle.De dyreste (og kedeligste) markeder er de indendørs markeder som er åbne året igennem, de er næsten udelukkende befolket at proffesionnelle kræmmere som lever af det og her er den ægte loppetorvsstemning væk. Men der er da masser at kigge på. På de udendørs sommermarkeder står der da også hver weekend mange proffesionelle kræmmere, men der er stadigvæk også mange private som står og sælger lidt for hyggens skyld.

Man skal i dobbelt forstand stå tidligt op hvis man vil gøre et godt køb, for de professionelle kræmmere støvsuger ofte markedet før den officielle åbningstid og køber alt det spændende og billige der måtte være. Mange af staderne på de store markeder bestyres af små begærlige minidirektører, som ikke interesserer sig for markedsstemning eller prutten om priserne. De er der KUN for at tjene penge. Og deres priser er som ofte derefter!

Men den vidunderlige nostalgiske stemning der trods alt er på de fleste loppemarkeder kan og må ikke ødelægges af disse små forretningsfolk og det er stadig er SKØNT at drysse rundt og pille ved alt det gamle skrammel der ligger på bordene og i kasserne. 

Jeg har før brugt meget tid på at her på siden lave en liste over de markeder jeg selv besøger, dette skyldtes at jeg simpelthen manglede en oversigt på nettet over loppemarkeder. Men efterhånden er de to sites som jeg linker til herunder blevet så gode, at jeg ikke mener der er behov andet. Desuden er det meget tidskrævende at opdatere sådan en side hver uge. Desuden er de forskellige lokalaviser rundt om i hovedstadsområdet efterhånden kommet på nettet med "Det Sker"-sektioner, og der kan man jo næsten altid finde sine egne små lokale vejloppemarkeder.

Men trods alt, god fornøjelse med lopperiet!

 

 

KLIK HER FOR AT KOMME TIL DIXIT - KALENDER OVER HESTE- OG KRÆMMERMARKEDER I HELE LANDET

KLIK HER FOR AT KOMME TIL WWW.MARKEDSKALENDEREN.DK

Siden er sidst opdateret  28. januar 2008

 

 

 

 

 

Tilbage til TAXAFINNS hjemmeside