MADOPSKRIFTER | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Fra TaxaFinns berømte køkken.... | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Fransk Landragout | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Antal personer: | 4 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ingredienser: | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
GRYDE 2: 100 gram Smør 1 Kg Kartofler ½ Kg Gulerødder ½ Kg Majroer 4 Løg 4 spsk. Sukker |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
GRYDE 1: 1 Kg Oksebov 100 gram Smør 6 fed Hvidløg 2 ds konc. Tomatpuré 1 liter Vand 1 Boquet Garni (1 bdt Persille, Laurbær- blade og 1 bdt frisk Timian) Salt og Pepper |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tilberedning: | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Begge gryder bør tilberedes samtidigt. Gryde 1: Okseboven renses og skæres ud i mindre stykker. Smøret brunes i en meget stor gryde og kødet tilsættes sammen med de knuste fed hvidløg. Når kødet er brunet tilsættes den koncentrerede tomatpuré. Kødet vendes i puréen et par minutter og vandet hældes i sammen med Boquet Garni´en. Herefter tilsættes hele indholdet fra Gryde 2 og retten simrer i ca. 20-25 minutter, til kartoflerne er kogte og kødet er mørt. Ønsker man kraftigere hvidløgssmag tilsættes 2-3 fed hvidløg 5 minutter inden retten er færdig. Tilsæt salt og pepper. Gryde 2: Smøret brunes i en stor pande sammen med sukkeret og de rå Kartofler (er de store skæres de i halve eller kvarte), skivede Gulerødder, skivede løg samt Majroerne tilsættes og ristes på panden i 5-10 minutter. Majroerne kan undlades, de kan være svære at få fat på. De kan erstattes med flere kartofler. Derefter kommes hele indholdet af denne gryde over i Gryde 1. Man kan tage en del af væsken fra den samlede gryde og bage op med en jævning, hvis man ønsker en tykkere sauce til retten. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tid: | Ca. 3/4 time | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Serveringsforslag: | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Serveres med flute | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Om denne ret: | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Fransk Landragout er en traditionel gammel Fransk egnsret, som også kan tilberedes med Lammekød (nakke) | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
DENNE OPSKRIFT KAN NEMT UDSKRIVES, under "filer" vælges "udskriv" og teksten udskrives UDEN grafik. |