MADOPSKRIFTER
  Fra TaxaFinns berømte køkken....
Fransk Landragout
Antal personer:  4
Ingredienser:
GRYDE 2:
100 gram Smør
1  Kg Kartofler
½ Kg Gulerødder
½ Kg Majroer
4 Løg
4 spsk. Sukker


GRYDE 1:
1 Kg Oksebov
100 gram Smør
6 fed Hvidløg
2 ds konc. Tomatpuré
1 liter Vand
1 Boquet Garni
   (1 bdt Persille, Laurbær-
      blade og 1 bdt frisk
     Timian)
Salt og Pepper

Tilberedning:
Begge gryder bør tilberedes samtidigt.

Gryde 1:
Okseboven renses og skæres ud i mindre stykker. Smøret brunes i en meget stor gryde og kødet tilsættes sammen med de knuste fed hvidløg. Når kødet er brunet tilsættes den koncentrerede tomatpuré. Kødet vendes i puréen et par minutter og vandet hældes i sammen med Boquet Garni´en. Herefter tilsættes hele indholdet fra Gryde 2 og retten simrer i ca. 20-25 minutter, til kartoflerne er kogte og kødet er mørt. Ønsker man kraftigere hvidløgssmag tilsættes 2-3 fed hvidløg 5 minutter inden retten er færdig. Tilsæt salt og pepper.

Gryde 2:
Smøret brunes i en stor pande sammen med sukkeret og de rå Kartofler (er de store skæres de i halve eller kvarte), skivede Gulerødder, skivede løg samt Majroerne tilsættes og ristes på panden i 5-10 minutter. Majroerne kan undlades, de kan være svære at få fat på. De kan erstattes med flere kartofler. Derefter kommes hele indholdet af denne gryde over i Gryde 1.

Man kan tage en del af væsken fra den samlede gryde og bage op med en jævning, hvis man ønsker en tykkere sauce til retten.
Tid: Ca. 3/4 time
Serveringsforslag:
Serveres med flute
Om denne ret:
Fransk Landragout er en traditionel gammel Fransk egnsret, som også kan tilberedes med Lammekød (nakke)
DENNE OPSKRIFT KAN NEMT UDSKRIVES, under "filer" vælges "udskriv" og teksten udskrives UDEN grafik.