EN LILLE SLUDDER MED FARTKONTROLLEN

 

 

Fredag den 13 (!) oktober 2006 så jeg kl. 08:30 for anden dag i træk 2 motorcykelbetjente stå og lave fartkontrol for enden af Center Boulevard, ud for indkørslen til Bella Center indgang Øst mod Vejlands Alle. Med tanke på den på stedet utroligt lave hastighedsbegrænsning på 60 km/t på så stor en vej, kombineret med Justitsministerens nylige krav til Politiet om at koncentrere deres fartkontroller på steder med mange ulykker, kom jeg til at tænke på Justitsministerens udtalelse i 2006 og i 2001 (klik på linket for at læse hele udtalelsen fra Folketingets hjemmeside):

”Fartkontrollen skal være jævnt fordelt i hele landet og skal opstilles, hvor der er en øget risiko for uheld, ved vejarbejde og der, hvor der færdes bløde trafikanter ved daginstitutioner, skoler og plejehjem. De skal under ingen omstændigheder stå på lange, lige vejstrækninger, hvor der aldrig sker trafikuheld, og bare bruges som en pengemaskine”, siger Lene Espersen

Jeg bemærkede i denne forbindelse at der blandt andet er blevet sagt ” lige vejstrækninger, hvor der aldrig sker trafikuheld”! Center Boulevard er da både meget lige og bestemt ikke kendt for uheld. Faktisk opfylder Center Boulevard ikke ét eneste af ovennævnte krav.

Derfor henvendte jeg mig til ordensmagtens 2 repræsentanter på stedet og oplyste at jeg var ved at lave en artikel om fartkontrol til en netavis og havde et par spørgsmål.

 

AUTONOME MOTORCYKLER

Jeg startede med at spørge hvem der udvalgte de specifikke målesteder. Betjenten oplyste, at det gjorde de suverænt selv, hans afdeling var fuldstændigt autonom! Uden at være morsom, så er det da et sjovt ordvalg af en politibetjent af hæfte på sig selv. Spøg til side, jeg oplyste at jeg fandt deres valg af målestedets kriterier var i fuld modstrid med hvad hans øverste chef, Fru Espersen, havde indskærpet til Politiet for under en måned siden, jvf. ovenstående.

 

PISSELIGEGLAD MED JUSTITSMINISTEREN

Hans overraskende svar var, at han da var pisseligeglad med, hvad Justitsministeren havde sagt, for det gjaldt ikke for hans afdeling, kun for ATK, Politiets Automatiske Trafikkontrol i kameravognene. Dette er er ukorrekt, da Justitsministerens udtalelse var rettet til Rigspolitichefen og var møntet på al hastighedskontrol i landet, ikke kun ATK.

 

JEG VIL NAKKE ET SVIN MED 128 KM/T

Derefter oplyste han, at han hellere ville ”nakke et svin med 128 km/t hvor man må køre 60 km/t, end holde et sted inde i byen hvor man alligevel ikke kører så stærkt” Flot! Hans argument for at måle på Center Boulevard om morgenen var desuden, at ”farten skal ned inden man når ind til byen”. Hvad mon der under alle omstændigheder sker med farten, når man svinger ud på Vejlands Alle kl. 8 om morgenen og kører hen mod Sjællandsbroen som de fleste gør på stedet? Bemærk i øvrigt på billedet hvor betjenten rigtigt gemmer sig bag et træ for at fange de formastelige. Der mangler bare skæg og blå briller…..

 

TAXI`ER MED 200 KM/T

Hans indskrænkede og fordomsfyldte holdning til trafik kom da også igen op til overfladen, da han uopfordret begyndte at pladre løs om hvad han mente om taxi´er som blæser af sted med 200 km/t ud af lufthavnsmotorvejen i tide og utide. Jeg fortalte ham at vi da til fulde var enige om, at folk som kører for stærkt skal have bøder, og dem som kører  voldsomt for stærkt skal have taget deres kørekort omgående. Men det var ikke det der var emnet. Det var hans valg af målested, og han gentog sine ovennævnte synspunkter og pakkede sit målegrej ned.

 

DRENGERØVE

Min klare opfattelse er, at for mange motorcykelbetjente er nogen (undskyld udtrykket) drengerøve, som helst vil stå og måle hvor det er sjovt og målestedets placering derudover i forhold til trafiksikkerheden er uvæsentlig. De er lovhåndhævere, og hvis de ikke fanger ret mange utilpassede bilister i løbet af dagen har det været en dårlig dag. Kan man måle en hastighedsrekord i løbet af dagen og sidde og blære sig med den hjemme på stationen har det nok ikke været en dårlig dag. Den pågældende betjent var i hvert fald tydeligt både fordomsfuld, nedladende og nærmest aggressiv i sin fremtoning. Jeg må indrømme at jeg mistede lidt mere af min i forvejen for nedafgående respekt for Politiet efter den samtale! Og når man vælger en lang lige motorvejslignende vej med 60 km/t hastighedsbegrænsning og midterrabat som kommer lige fra en motorvej som legeplads, så har man det i hvert fald SJOVT!

 

CYKLIST UD PÅ VEJBANEN

Mens jeg stod og talte med ham, havde hans kollega vinket en Volvo ind til siden, og elegant standset den midt på cykelstien, uagtet at hele vejen ned mod Bella Center stod gabende tom 10 meter fra ham. Kort efter kom en ung dame cyklende og måtte helt ud på Center Boulevard mellem bilerne for at komme videre. Dette er blot endnu et eksempel på, at når man leger med fartkontrol, så betyder de gener man påfører den øvrige trafik ikke noget. Her står Politiet og måler, og så blæser vi på om vi er i øvrigt står i vejen for nogen og laver farlige situationer for de øvrige trafikanter!

 

 

FULD RESPEKT

Jeg har fuld respekt for de mange betjente som samvittighedsfuldt og fordomsfrit passer deres arbejde hver dag, også selv om de deler et hav af bøder ud.

Men denne oplevelse ville jeg godt have været foruden…..

 

 

 

 

Læs evt. min om næste sludder med fartkontrollen på Kalvebod Brygge i November 2007.

www.taxafinn.dk - Oktober 2006