Velkommen hos www.TAXAFINN.dk

 

Politibiler på afveje:

 

Her holder en patruljevogn fra Københavns Politi Station 5 i Valby den 15 September 2003 kl. 11:45 og laver POLITIARBEJDE!

(Længere nede af denne side holder der én mere.....)

(Og længere nede af siden holder der endnu én.....)

(Og endnu længere nede af siden har vi en lille hilsen fra Statsadvokaten og Politidirektøren.....)

(Og så til allersidst lige et billede fra en anden del af byen.....)

Nydeligt placeret ud for et busstoppested i Valby Langgade sidder den trætte og sultne betjent og afventer, at den anden trætte og sikkert ligeså sultne betjent er inde og hente dagens madpakker. Patruljevognen holder, som det jo ses ganske tydeligt på billedet, ved en gul kantstensafmærkning der jo som vi alle ved betyder STOPFORBUD.

Jeg havde selv et tilsvarende ærinde i samme butik og vel ankommet indenfor butiksdøren spurgte jeg den ulovligt standsende kollegas kollega, hvorvidt han vidste hvad gul kantstensafmærkning betød. Han belærte mig derefter på nydeligt politisprog om, at det betød at al standsning samt parkering var forbudt.

Jeg spurgte ham så - høfligt, naturligvis - om det ærinde han havde i smørrebrødsforretningen var led i en politimæssig handling, siden han og kollegaen havde valgt at overtræde færdselsloven i en så tydelig grad som tilfældet var. Dette havde han åbenbart ikke lyst til at svare på men udbrød istedet meget autoritært, at "jeg sgu´ da bare kunne klage" !

Jeg nåede ikke engang at spørge ham om han kendte til reglen om hvor længe motoren må køre i tomgang ved standsning og parkering inden han derefter strøg ud af døren.....

Flot, ikke!

Mon det var ham der jagtede mig ned af samme Valby Langgade for et års tid siden med hylende sirener og blå lamper, som var jeg en bevæbnet bankrøver på flugt, for at give mig en bøde for at holde FOR RØDT LYS og tale i mobiltelefon? 

Eller var det ham som forleden dag nærmest sad og pillede næse i sin politibil på Toftegårds Plads mens adskillige cyklister kørte overfor rødt lige foran patruljevognen uden han gad/ænsede hvad der foregik? 

Eller var det mon den patruljevogn der for et par år siden kom blæsende med over 100 km/t ud af Vigerslev Alle med samtlige horn og lamper aktiveret, for at køre ind i Station 5 ´s garage og parkere lige før skiftetid klokken 15:00?

Nej - det var det jo nok ikke, men er der snart noget at sige til, at befokningen har mistet respekten for politiet? 

Politibetjente skal hverken være supermennesker eller lignende, men det mindste man kan forvente af dem må da være, at de ALLE i det mindste selv overholder de love og paragraffer de har valgt at håndhæve! Det mindste man da kan forlange må da være, at en politibetjent  (ihvertfald når han har sin uniform på) skal forestå for os andre som et godt eksempel på en lovlydig samfundsborger.

Og atter nej, jeg gider sgu´ ikke klage , som den uforskammede betjent i smørrebrødsforretningen ellers så høfligt opfordrede mig til, jeg vil hellere stille og roligt indvige mine tusindvis af læsere på disse sider i sagen og lade dem vurdere om det er betjenten eller taxichaufføren der er en skvadderrøv......

 

 

Men HOV: 14 dage efter var den gal IGEN IGEN......

Her holder ENDNU en patruljevogn fra Københavns Politi - samme sted - og laver POLITIARBEJDE! 

Betjenten var denne gang alene med sin sult og stod længe og betragtede de kulinariske herligheder i butikkens vindue. Heller ikke denne betjent mente at den gule kantstensafmærkning skal respekteres når man er ude i et ikke-tjenesteligt ærinde. Mon han havde parkeret sin privatbil uden blå lamper på taget samme sted i sin fritid?

Da han så undertegnede tage billeder af den totalt ulovligt henkastede patruljevogn, skyndte han sig dog lovlydigt af flytte køretøjet. 

Har han mon set denne hjemmeside?

Man får sådan en dybfølt respekt for etaten.....

 

 

Og så lige EN GANG TIL:

Og for at det ikke skal være løgn, så snupper vi lige ÉN sulten betjent mere: 

Eller nærmere betegnet, en hel FLOK sultne betjente! Og ikke en af dem mente åbenbart at det var nødvendigt at motivere deres kollega bag rattet til at parkere lovligt. Dette billede er taget en uge efter det forrige billede herover.

Det skal jo lige siges, at disse 3 billeder på denne side er taget INDENFOR 1 MÅNED på dette sted i Valby.

Hvad kan man gøre? Ikke én bjælde - politiet vil åbenbart skide højt og flot på landets love - det er jo helt tydeligt............

 

 

En lille hilsen fra STATSADVOKATEN (og Politidirektøren....):

I november 2003 modtog jeg pludseligt et lille hyggeligt brev fra Statsadvokaten for København. Han havde fået et brev fra Københavns Politidirektør, som havde fået den idé, at undertegnede havde ANMELDT de ovenstående politier til politiet for ulovlig parkering! Som jeg lige husker det, har jeg - ganske tydeligt endda - længere oppe af denne side skrevet, at jeg IKKE gider anmelde nogen til nogen for noget som helst.

Så hvordan Politidirektøren har fået den idé er mig totalt uforståeligt. Denne side er overhovedet ikke nogen jagt på de enkelte betjente i de afbilledede politibiler, men blot en GENEREL protest mod, at politifolk ikke altid opfører sig som politifolk bør! Jeg er mere end opmærksom på, hvilke ELENDIGE forhold vores menige politifolk arbejder under og hvor frustrerende deres hverdag ofte er på grund af bl.a. en latterlig umoderne ledelse, elendigt IT-udstyr på stationerne og et oldnordisk aflønningssystem. 

Langt de fleste politifolk er jo søde og rare mennesker- også når de på arbejde, men de må altså prøve at forstå, hvordan vi andre "almindelige" borgere opfatter en (flere) handlinger som denne side dokumenterer. 

Hvis politiet vil have borgernes respekt (og det vil de vel...!), må de holde op med at misbruge deres position i gadebilledet og gøre som os andre: OVERHOLDE LOVEN!

Men den flinke Statsadvokat oplyste mig da om, at han ikke kunne gøre noget ved sagen, da man ikke kan tildele folk (alle folk, ikke kun politifolk) en parkeringsafgift efter at vognen er blevet flyttet, afgiften skal tildeles chaufføren mens hans sidder i køretøjet eller sættes under viskeren. Havde parkeringen været til "fare for andre eller til unødigt ulempe for færdslen" havde han kunnet gøre noget ved sagen. Det var da godt der ikke kom en vred HT-bus trillende hen til stoppestedet. Så havde det jo været noget værre noget............

Men han tilføjede, at han ville anbefale de respektive politikredse, at "påtale den skete parkering disciplinært for de pågældende tjenestemænd".

Javel!

Nu ved vi altså, at politiet ikke kender færdselsloven - og at Politidirektøren ikke kan læse...............

 

Tak for det, og så er denne historie vidst ikke længere!

 

 

Jo jo - der var lige ÉN mere:

En god kollega har sendt mig dette billede, taget på Lyngbyvej i Københavns Kommune en tidlig morgen i foråret 2004. Denne betjent har tydeligvis en pose MORGENBRØD i hånden (der ligger en bager udenfor billedets højre side). Det er vidst ikke et tjenstligt ærinde, vel? 

Han står her til en bøde på 500 kroner for at parkere ved en gul kantstensafmærkning SAMT en bøde på 500 kroner for at parkere med to hjul i rabatten. Det sidste må man nemlig ikke i Københavns Kommune. Endeligt kunne han være berettiget til yderligere en bøde på 500 kroner, såfremt det har taget mere end 2 minutter at afhente morgenbrødet, idet patruljevognen tydeligvis, jvf. de tændte lygter, har motoren tændt mens udåden foregår.

Godt at Deres kollega dækker nummerpladen, Fru Politidirektør!

PS: Hvis du vil se min side om politiets hastighedsovervågning - og bl.a. se et billede af en PØLSEVOGN stoppet i en fartkontrol - klik her.

 

TaxaFinn - November 2003/Juli 2004

 

 

 

Tilbage til TAXAFINNS forside