Billeder fra Tønder ved nattetide...          

En aftentur gennem Tønder ved nattetide er en fantastisk oplevelse. De smalle brolagte gader og de gamle huse med de karakteristiske døre leverer de mest fantastiske skygge- og lysoplevelser man kan forestille sig. Følg med gennem Marskens Hovedstad på en lille stemningsfuld nattevandring en fredag aften i sommeren 2003....

                                                                                                                                    

Her sidder vi på bænken foran turistkontoret på Torvet og kigger over mod Kloster Caféen og den fantastiske gavebutik Det Gamle Apotek. Bemærk de specielle gadelamper som er designet til Tønder af bysbarnet, den berømte arkitekt Hans Wegner. Her ses Hostrups Hotel. Hotellet er fra 1926 og blev bygget på ruinerne af en gammel gård som nedbrændte i 1904. Hanne Hostrup overtog stedet i 1926 og lavede beboelsesejendommen om til hotel. Hun solgte det til Hanne og Peter Jensen i 1957.

Et lille kig op af Tønders hovedgade Vestergade, som blevet lavet om til gågade for over 40 år siden. Billedet er taget fra Torvet, ud for Jyske Vestkystens redaktion. Hostrups Hotel i Søndergade set mod nord fra Vidåbroen. Hanne og Peter Jensen solgte hotellet til Inga og Poul-Erik Nielsen i 1984. i 2001 solgte de det så til deres datter og mangeårig ansat.

Dette er igen starten af Søndergade, denne gang set mod Torvet. Her ses stoleneog bordene overfor Hostrups Hotel.
Igen Søndergade mod syd, nu længere mod Vidåen lidt før Uldgade og Hostrups Hotel. Sidste billede på denne nattevandring i marskens hovedstad er taget i Søndergade hen over Vidåbroen mod syd og mod Sdr. Landevej og Kongevejen.

                                                                                                                                                                

 

 

Til  forsiden